En del av Sevrda Svrdsjbygden

Sångnumren lyfte en sevärd ”Teddybjörnen Fredriksson” i Svärdsjö

Sångnumren lyfte Teddybjörnen Fredriksson i Svärdsjö. Anders K Gustafsson ser en fin och värmande föreställning med höga ambitioner.

Det här är en recension. Analys och värderingar är skribentens egna.

Hundgänget, med Flåklo i spetsen. Foto: Sören Jonsson

Sången om Teddybjörnen Fredriksson känner de flesta till, men Lasse Berghagen skrev också en barnbok utifrån karaktären: ”Teddybjörnen Fredriksson och jakten på silverhåven”. Det är den berättelsen som har legat till grund för musikteatern med samma namn i Svärdsjö, med urpremiär på annandagen.

Det var fullsatt i salongen och trettiotalet amatörer i olika åldrar, från barn till pensionärer, stod på scenen i en ambitiös och färgsprakande föreställning.

I centrum står Teddybjörnen Fredriksson, som ramlar av tåget på väg in mot Stockholms central. Han råkar ut för en hel del äventyr innan återföreningen med hans ägare Anna-Klara. Han stöter på ett gäng ruffiga hundar, under ledning av varghunden Flåklo, men får hjälp av katten Kattis och räven Fox på Måna. De blir varse om att en skum trio skurkar planerar en kupp mot stadens stora ceremoni, där polstjärnans spegelbild ska fiskas upp med silverhåven. De måste stoppas. Samtidigt letar Anna-Klara febrilt efter Fredriksson.

Hela recensionen kan läsas i Falu kuriren

Svärdsjöbygden Linghed Lumsheden Svartnäs Svärdsjö Toftbyn Vintjärn
Meny