En del av Sevrda Svrdsjbygden

Teddybjörnen Fredriksson och Jakten på Silverhåven – Urpremiär på Hedenborg annandag jul 2021

Berghagens teddybjörn blir musikteater
Premiär i Svärdsjö i Dalarna den 26 december 2021 för nyskrivna familjemusikalen Teddybjörnen Fredriksson och Jakten på Silverhåven

”För längesen när jag fyllde fyra år fick jag en gåva av min far…” De raderna är nästan klassiska, och de flesta kan nynna med i inledningen av Lasse Berghagens välkända sång om Teddybjörnen Fredriksson.

Förutom sången om Teddybjörnen Fredriksson finns det en bok om honom, en mycket spännande berättelse för barn om den snälla lilla teddybjörnen, den elaka varghunden Flåklo, den rådiga katten Kattis, Anna-Klara som äger teddybjörnen, hennes pappa, hans syster, borgmästaren, munken, de skumma typerna i slottets källare, räven Fox på Måna och många fler.

Boken heter Teddybjörnen Fredriksson och Jakten på Silverhåven och den håller just nu på att också bli musikal. Det är Kråkan Kultur & Teater, en ideell teaterförening i Svärdsjö i Dalarna, som med Lasse Berghagens goda minne förvandlar boken till en teaterföreställning med mycket sång, dans och musik.

Ett 30-tal amatörskådespelare, främst från bygden, samt fem musiker medverkar i pjäsen som har premiär annandag jul 2021. Att den har premiär just då kommer sig av att handlingen utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm i juletid.

Lasse Berghagens hjärta slår lite extra för Svärdsjö utanför Falun, där han tillbringat många somrar ända sedan barnsben. Han önskar ensemblen ett varmt lycka till!

Fakta:
Manus och regi: Theresia HolmstedtJensen
Koreograf: Jannine Rivel
Kostymansvarig: Nutti Norberg
Nyskriven musik: Jörgen Lindblom
Musikalisk ledning: Charlie Brusquini
Urpremiär: Annandag jul 2021 Totalt spelas 10 föreställningar Spelas på: Hedenborg i Svärdsjö
Föreställningens längd: Ca 2 timmar
Rekommenderas: Från 5 år
Mer info: Kråkan Kultur & Teater

Svärdsjöbygden Linghed Lumsheden Svartnäs Svärdsjö Toftbyn Vintjärn
Meny