En del av Sevrda Svrdsjbygden

Ny tankstation

En ny tankstation i Svärdsjö

Som du kanske sett o hört så har frågan om en ny bensinstation i Svärdsjöbygden varit aktuell de sista åren. 30 juni nästa år stänger Din-X i Borgärdet p.g.a. säkerhetsrisken då den ligger i bebyggelse. Här kan du läsa mer om bensinstation i Svärdsjö (artikel i DT – 2016-11-19).

Enkäten som vi tipsade om i förra Kråkbladet visar att behovet av en tankstation i Svärdsjö är stort. Därför fortsätter vi nu processen och hoppas att vi i bygden tillsammans kan inviga vår nya tankstation i början av juli 2017.

Tack till dig och alla andra (till dags dato 387 st…) som bidragit med era synpunkter i enkäten som visar att 99,7 % vill ha en bensinstation, att 98,7 % har behov en bensinstation och att 75 % även är beredda att vara med och finansiera en bensinstation (81 % av er som svarat är privatpersoner och resterande delen företagare). Tack även till alla er som delar med er av önskemål och idéer. Resultatet bekräftar vår övertygelse och Intresseföreningen har därför startat ett bolag (i brist på annan möjlig aktör) i vilket en arbetsgrupp (tack till ert idoga arbete – Rune Fredriksson, Göran Forsén och Leif Källman, Michael Mårtegård, Lars Östlund m.fl.) nu är i full gång med att lösa finansieringen för att en ”byamack” ska finnas på plats i början av juli nästa år.

 

Du kanske vill vara med och stödja en ny bensinstation med ett ekonomiskt bidrag – sätt in valfritt belopp på bankgiro 5668-9045 eller swisha till 123 056 55 72 (mottagare och projektägare är Svärdsjö Intresseförening)Alla bidrag är välkomna! Vid belopp från 5 000 kr kommer givarens namn att finnas på anslagstavlan vid den nya bensinstationen. Alla givare kommer att namnges på www.svärdsjö.se.Tack på förhand :0)!

Svärdsjöbygden Linghed Lumsheden Svartnäs Svärdsjö Toftbyn Vintjärn
Meny